0 0
Krůtí kousky s mrkví a žampióny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
450 g krůtí prso
150 ml drůbeží vývar příp. 1 gelový bujón
30 g nesolené arašídy
6 žampióny
3 lžíce tmavá sojová omáčka
2 stroužky česnek
2 jarní cibulka
1 lžička plnotučná hořčice
1 mrkev
1 lžíce Gustin
chilli koření
sůl
olej

Krůtí kousky s mrkví a žampióny

Trendy:
  • Masožrout
  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Jako přílohu jsme měli hranolky z horkovzdušné fritézy, ale bezva by to bylo i s rýží nebo vařeným bramborem.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso očistíme od tučných kousků a blanek a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky, lahůdkovou cibulku na kolečka. Mrkev oškrábeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Žampiony na plátky. Stroužky česneku rozdrtíme plochou nože a posekáme.

2
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli do jemně zlatavé barvy. Přidáme mrkev a ještě chviličku opékáme. Přihodíme maso a necháme zatáhnout. Přidáme hořčici, žampiony, česnek, arašídy a minutku restujeme. Zalijeme deckou horkého vývaru a pár minutek dusíme. Přisypeme chilli koření, jarní cibulku a vmícháme zbytek vývaru smíchaného se sojovkou a Gustinem. Dle chuti případně dosolíme a minutku prohřejeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní krůtí játra
další
Pikantní květák
předchozí
Pikantní krůtí játra
další
Pikantní květák

Přidejte svůj komentář