0 0
Fazolové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g červené fazole uvařených
100 g celer
50 g jemné ovesné vločky bezlepkáři bezlepkové
20 g lněné semínko
3 lžíce Hraška + trochu na obalování
3 lžíce sojová omáčka
2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce majoránka
čerstvě mletý pepř
sůl
řepkový olej

Fazolové karbanátky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

O tom, že celer je dobrý na mužskou potenci se všeobecně ví. Jako afrodiziakum ho používali
už staří Egypťané.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Fazole namočíme den předem do chladné vody a druhý den uvaříme v čisté vodě doměkka. Bude to trvat cca 1 a půl hodiny. Já tyto fazole vyndala z mrazáku už uvařené. Vždy vařím celý pytlík, rozdělím porce do sáčků a zamrazím.

2
Hotovo

V mixéru nebo sekáčku rozsekáme cibuli s česnekem a fazolemi (v mém případě rozmražené). Přesypeme do misky, okořeníme pepřem, solí, majoránkou a sojovkou. Přidáme vejce, jemně nastrouhaný celer, lněná semínka, vločky a Hrašku. Důkladně promícháme a necháme 20 minut odstát.

3
Hotovo

Lžící nabíráme těsto velikosti menšího tenisáku, ukoulíme a rozplácneme na placičku. Obalíme v Hrašce a smažíme z obou stran na keramické nebo teflonové pánvi na trošičce oleje.

4
Hotovo

Podáváme s pečenou zeleninou a zeleninovým salátem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Cereální snídaně
další
Kořeněná květáková polévka se sýrovými knedlíčky

Přidejte svůj komentář