0 0
Fazolové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g vařené červené fazole
200 g vařené ječné kroupy
60 g lněné semínko
3 stroužky česnek
2 ks rohlík
2 dl mléko
1 ks cibule
1 lžíce majoránka
kousek velikosti poštovní známky mořská řasa Kombu
hrst petrželka nebo zelená nať mrkve, řepy....
čerstvě mletý pepř
sůl
řepkový olej
cca 1,5 dl olej
na případné zahuštění jemné vločky nebo strouhanka

Fazolové karbanátky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Mořská řasa Kombu zlepšuje stravitelnost luštěnin a čistí střeva od toxických látek.

  • 165 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Fazole namočíme den předem do chladné vody a druhý den uvaříme s kouskem řasy Kombu v čisté vodě doměkka. Bude to trvat cca 1 a půl hodiny. Fazolí můžeme uvařit rovnou celý sáček, a ty, co zbydou rozdělíme do mrazáku do mikroténových sáčků. Příště nám to zkrátí dobu přípravy. Stejně tak nachystáme i kroupy. Den předem je namočíme do studené vody a druhý den v čisté vodě uvaříme doměkka. Kroupy, které nespotřebujeme také uschováme v mrazáku rozdělené na porce.

2
Hotovo

Rohlíky natrháme na kusy, vložíme do malé misky a pokropíme mlékem. V mixéru nebo sekáčku rozsekáme cibuli s česnekem, zelenou petrželkou, solí a pepřem na kaši. Přelijeme do větší misky. Fazole také podrtíme postupně v sekáčku nebo mixéru společně s vymačkanými rohlíky. Hmotu přendáme do misky k cibulové kaši, okořeníme majoránkou, přisypeme len a přidáme uvařené kroupy. Důkladně propracujeme a necháme asi 15 minut odstát. Pokud by bylo těsto hodně řídké, zahustíme jemnými ovesnými vločkami nebo strouhankou.

3
Hotovo

Lžící nabíráme těsto velikosti menšího tenisáku, ukoulíme a rozplácneme na placičku. Vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem a zvrchu každý pokapeme asi lžičkou oleje. Mašlovačkou rozetřeme po celé ploše.
Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tvarohové šátečky z listového těsta
další
Mexická vege směs s polentovou kaší

Přidejte svůj komentář