0 0
Cuketový nákyp

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g cuketa 3 menší
150 g čedar
100 g dětská krupička
80 g schwarzwaldská šunka
3 vejce
3 lžíce šlehačka
2 stroužky česnek
2 lžičky prášek do pečiva
1 cibule
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Cuketový nákyp

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Forma 26 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cukety omyjeme a osušíme. Pokud jsou mladé, neloupeme, neodstraňujeme semínka. Vše sakum prásk nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy nastrouháme nahrubo i čedar. Zasypeme krupicí smíchanou s práškem do pečiva. Cibuli a česnek nasekáme na kousky a na pánvi na troše oleje necháme zesklovavět. Přidáme nakrájenou šunku a restujeme, až se vše krásně rozvoní.

2
Hotovo

Vejce rozkvedláme v hrnečku se šlehačkou, solí a pepřem. Nalijeme na cuketu. Přidáme orestovanou směs a vše důkladně promícháme. Formu vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem a vysypeme strouhankou) a těsto do ní vylijeme. Stěrkou roztáhneme do stran.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 45 minut, až povrch zezlátne.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečná přesnídávka s jeřabinami
další
Bryndzové halušky
předchozí
Jablečná přesnídávka s jeřabinami
další
Bryndzové halušky

Přidejte svůj komentář