0 0
Krůtí řízek s bramborovo-česnekovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Řízky
6 krůtí řízky
3 vejce
hladká mouka
strouhanka
řepkový olej
Bramborová kaše
700 g brambory
7 stroužků česnek
120 ml mléko
1 1/2 lžíce máslo
sůl, pepř

Krůtí řízek s bramborovo-česnekovou kaší

Tradiční recept na řízek je sice
z Rakouska, ale jeho varianty najdeme v Argentině, Uruguayi, Francii a samozřejmě v naší domovině.

  • 55 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Řízky

  • Bramborová kaše

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řízky

Osobně rád kupuji krůtí prso, které nakrájím na tenké plátky. Naklepeme a osolíme z obou stran. Obalíme trojobalem, tzn. z obou stran v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme, a lehce osolíme z obou stran, dozlatova. Mějte bokem připravený kuchyňský papír na kterém okapete řízky od oleje. Šťavnaté jsou už i tak dost.

2
Hotovo

Bramborová kaše

Oloupeme brambory a česnek. Brambory nakrájíme na menší kousky a dáme rovnou do hrnce. Přidáme vodu, osolíme, vsypeme kmín a dostaneme do varu. Doba vaření je zhruba 20 - 30 minut. Mezitím do menšího hrnce vlijeme mléko a přidáme máslo. Na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile začne kypět, sundáme z plotny.
Vyzkoušíme, zda jsou brambory hotové, vodu slijeme a v sítě brambůrky promyjeme od kmínu. Přendáme brambůrky zpět do hrnce a vrátíme na plotnu, kde za jemného míchání vysušíme brambory od přebytečné vody. Až se na dně hrnce vytvoří film, sundáme z plotny a přilejeme mléko. Stouchadlem vse spojíme a rozmačkáme.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
Křupavá zapečená jablka s ovesnými vločkami
další
Párty parmazánové muffiny

Přidejte svůj komentář