0 0
Kořeněné mrkvové pyré s pomerančem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 ks mrkev
30 g máslo
1,5 dl kokosové mléko
1 ks celá skořice
1 lžička strouhaný zázvor
1 lžička šťáva z citrónu
z 1/2 šťáva z pomeranče
sůl
Na ozdobení
kešu
pomeranč

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kořeněné mrkvové pyré s pomerančem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Nejkvalitnější je skořice ceylonská. Zlepšuje paměť,
a také schopnost učení.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a nasypeme do hrnce. Zalijeme kokosovým mlékem s trochou vody tak, aby mrkev byla tak akorát ponořená. Přidáme skořici, zázvor a trošičku soli, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Pak tekutinu téměř všechnu slijeme do hrnečku (v případě potřeby použijeme na doředění), zalijeme citrusovou šťávou a rozmixujeme dohladka. Zjemníme máslem.

2
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Párty parmazánové muffiny
další
Salát ze sušených rajčat
předchozí
Párty parmazánové muffiny
další
Salát ze sušených rajčat

Přidejte svůj komentář