0 0
Kořeněné mrkvové pyré s pomerančem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

6 ks mrkev
30 g máslo
1,5 dl kokosové mléko
1 ks celá skořice
1 lžička strouhaný zázvor
1 lžička šťáva z citrónu
z 1/2 šťáva z pomeranče
sůl
Na ozdobení
kešu
pomeranč

Kořeněné mrkvové pyré s pomerančem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Nejkvalitnější je skořice ceylonská. Zlepšuje paměť,
a také schopnost učení.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a nasypeme do hrnce. Zalijeme kokosovým mlékem s trochou vody tak, aby mrkev byla tak akorát ponořená. Přidáme skořici, zázvor a trošičku soli, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Pak tekutinu téměř všechnu slijeme do hrnečku (v případě potřeby použijeme na doředění), zalijeme citrusovou šťávou a rozmixujeme dohladka. Zjemníme máslem.

2
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kokosky
další
Salát ze sušených rajčat

Přidejte svůj komentář