1 0
Vrtulky z listového těsta plněné slaninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 ks listové těsto již rozválené je výhodou :P
150 g anglická slanina
kečup
1 ks vejce stačí i bílek
kmín
sůl

Nutriční informace

Vrtulky z listového těsta plněné slaninou

Listové těsto vzniklo ve Francii, a to čistou náhodou, z invence mladičkého pekařského tovaryše. Chtěl potěšit nemocného mistra vylepšeným chlebem.

  • 20 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Listové těsto rozkrojíme rádýlkem podélně napůl a příčně na proužky asi 3 cm silné. Uprostřed je potřeme kečupem a položíme na celou plochu kousek slaniny. Proužky stočíme do vrtulek. Poklademe na plech na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem. Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 8 minut.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Bramborové placky mojí babičky
další
Květákový krém s toustíky
předchozí
Bramborové placky mojí babičky
další
Květákový krém s toustíky

Přidejte svůj komentář