0 0
Vegetariánský cuketový nákyp

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 střední cuketa
250 g červené fazole konzervované nebo uvařené
150 g čedar
100 g hrubá mouka
4 stroužky česnek
4 vejce
3 lžíce podmáslí
1 cibule
1 lžička prášek do pečiva
0,5 pórek zelená část
olej
chilli koření
čerstvě mletý pepř
sůl

Vegetariánský cuketový nákyp

Trendy:
  • Vegetariánské

Fazole použijte konzervované anebo uvařené.

  • 55 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Forma 28 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje dosklovata. Cuketu (velikosti, která se nemusí loupat a odstraňovat semínka) omyjeme a nastrouháme na kolečka. Fazole slijeme a propláchneme vodou. Zelenou část pórku nakrájíme na kousky. Čedar nastrouháme na hrubém struhadle.

2
Hotovo

Cuketu dáme do mísy, přidáme pórek, čedar, orestovanou cibuli a pórek. Přidáme žloutky, podmáslí, koření, sůl a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků se špetičkou soli ušleháme tuhý (avšak vláčný) sníh a opatrně vmícháme do připravené směsi.

3
Hotovo

Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme namuchlaným pečícím papírem. Směs do ní přendáme a stěrkou roztáhneme do stran.

4
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme dozlatova, cca 40 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečný koláč s tvarohem
další
Krůtí kousky tex-mex
předchozí
Jablečný koláč s tvarohem
další
Krůtí kousky tex-mex

Přidejte svůj komentář