0 0
Kotlety na hříbkách

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 vepřové kotlety bez kosti
600 ml osolený vývar
50 g rajčatový protlak
40 g špek
1 hrneček sušené hřiby
2 stroužky česnek
1 cibule
1 lžíce sladká paprika
1 lžička drcený kmín
Jíška
40 g máslo
2 lžíce hladká mouka
Příloha
280 g rýže
sůl

Kotlety na hříbkách

Trendy:
  • Masožrout
  • 110 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Jíška

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hřiby namočíme do teplé vody, aby se nasákly. Kotlety naklepeme a nakrájíme okraje, aby se při přípravě nekroutily. Opepříme a posypeme drceným kmínem. Nakrájíme cibuli a špek na kostičky, česnek na plátky. Do kastrolu nasypeme pokrájený špek a zpěníme. Zasypeme cibulí a restujeme při trochu vyšší než střední teplotě. Až začne cibule chytat růžovou barvu, přidáme česnek, promícháme a ještě chviličku restujeme. Pak cibuli odhrneme stranou. Na uvolněné části opečeme kotlety z obou stran dozlatova.

2
Hotovo

Pak je položíme ke straně vždy dvě na sebe a k cibuli přidáme papriku a protlak. Chvilku zarestujeme a zalijeme horkým vývarem. Promícháme, aby se protlak rozpustil v tekutině a kotlety rozložíme vedle sebe. Přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Mezitím si připravíme jíšku. Zpěníme máslo, zasypeme moukou a za častého míchání jí usmažíme dozlatova. Necháme zchladnout.

3
Hotovo

Když už je maso téměř měkké, jíšku k němu přidáme. Je-li potřeba, doplníme vývar a povaříme do zahoustnutí. Rýži několikrát propláchneme vodou, pak doplníme jeden a půl násobek vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Nejdřív na silnější teplotu a když začne vařit, teplotu stáhneme na minimum. Celkem vaříme 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pečená krkovice s kedlubnovým zelím a bramborovým knedlíkem
předchozí
Pečená krkovice s kedlubnovým zelím a bramborovým knedlíkem

Přidejte svůj komentář