0 0
Vepřový guláš s paprikami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 g vepřové maso plecko nebo krkovice
cca 750 ml drůbeží vývar
30 g rajský protlak
4 cibule větší
4 stroužky česnek
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 lžíce uzená paprika
1 lžíce sladká paprika
1 lžička pálivá paprika
3 kuličky nové koření
2 ks bobkový list
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Jíška
30 g máslo
2 lžíce hladká mouka

Vepřový guláš s paprikami

Trendy:
  • Masožrout

K podlévání masa použijeme horkou vodu nebo vývar.

  • 230 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Jíška

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z masa odstraníme část tučných kousků a nakrájíme na kostky. Cibuli posekáme nadrobno a česnek rozmáčkneme plochou nože a nasekáme. Papriky omyjeme a zbavíme semínek. Potom je rozkrájíme na proužky.

2
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm za častého míchání orestujeme dozlatova. Potom přisypeme i česnek a ještě chvilku opékáme. Přidáme protlak a zarestujeme. Potom přihodíme i kousky masa a opékáme, až se zatáhne. Stále mícháme, aby se nám základ nepřipálil.

3
Hotovo

Zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme polovinou horkého vývaru. Vložíme bobkový list a nové koření, ideálně v uzavřeném čajovém sítku a osolíme. Přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme. Občas promícháme a případně dolijeme vývar.

4
Hotovo

Z másla a hladké mouky připravíme zlatavou jíšku. Když už je maso skoro měkké, vmícháme k němu jíšku, přidáme papriky a ještě asi 15 minut povaříme.

5
Hotovo

Podáváme s chlebem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bonbóny z růžové čokolády
další
Smoothie bowl
předchozí
Bonbóny z růžové čokolády
další
Smoothie bowl

2 komentářů Schovat komentáře

Přidejte svůj komentář