0 0
Jáhlová kaše s meruňkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g jáhly
15 ks meruňky čerstvé nebo mražené
15 ks vlašské ořechy
10 ks sušené meruňky nesířené
špetka sůl
na dochucení agáve sirup

Jáhlová kaše s meruňkami

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Jáhly snižují kyselost organizmu a posilují trávení.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jáhly propláchneme vroucí vodou, a to hned 3x. Poté dolijeme dvojnásobkem horké vody, osolíme, promícháme a uvaříme doměkka. Bude to trvat cca 20 minut. Krátce před koncem varu přisypeme meruňky, čerstvé i sušené, pokrájené nadrobno. A také přidáme posekané vlašské ořechy. Na talířích pokapeme sirupem dle chuti.

2
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tempeh na paprice
další
Polévka z munga a hrášku

Přidejte svůj komentář