0 0
Polévka z munga a hrášku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 l zeleninový vývar nebo zeleninový bio bujón 2 ks
100 g mungo fazole
100 g mražený hrášek
2 stroužky česnek
1 balení tofu natural
kus pórek zelená část
pepř
olej
na ozdobení čerstvý kopr

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polévka z munga a hrášku

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Fazole mungo snižují riziko civilizačních chorob a jsou prošpěšné i diabetikům.

  • 45 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Fazole mungo namočíme aspoň na 2 hodiny do chladné vody, nebo ještě lépe, přes noc. Potom vodu vyměníme za čistou a uvaříme doměkka, cca půl hodiny.

2
Hotovo

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme hrášek a uvařené mungo a doplníme vývarem ze zeleniny (nebo bio bujónu) na cca 1,2 litru polévky. Tofu nakrájíme na malé kostičky, pórek na nudličky a přidáme do polévky. Povaříme ještě asi 2 minuty. Opepříme, případně osolíme. Na talíři ozdobíme větvičkou kopru.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Jáhlová kaše s meruňkami
další
Makovo-citrónové lívance s ricottou a borůvkami
předchozí
Jáhlová kaše s meruňkami
další
Makovo-citrónové lívance s ricottou a borůvkami

Přidejte svůj komentář