0 0
Makovo-citrónové lívance s ricottou a borůvkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
340 ml podmáslí
280 g hladká mouka
50 g mák
40 g máslo
4 ks bílek
2 ks žloutek
2 lžíce med
1 kelímek ricotta
1 ks prášek do pečiva
1 lžička jedlá soda
1 lžička sůl
1 ks citrón
1/2 lžička vanilkový extrakt
olej
borůvky lze použít i kompotované

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Makovo-citrónové lívance s ricottou a borůvkami

Při psaní tohoto receptu se mi tak začali znova sbíhat sliny, že jsem musel skočit do krámu pro pár surovin a hádejte, co bude ráno ke snídani ;)

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, mák, sůl a lžíci citrónové kůry smícháme v míse.
V druhé míse zase promícháme podmáslí, šťávu z jednoho citrónu, 2 žloutky, máslo, vanilku a med. Směs poté přelejeme do mísy se suchými surovinami a jemně promícháme. Nesmíme těsto unavit, aby zůstalo pěkně nadýchané.

2
Hotovo

Vyšleháme sníh ze čtyř bílků. Nejdříve vmícháme zhruba 1/3 sněhu do připravené směsi, poté už opravdu jemně zapracujeme zbylé 2/3. Děláme to s láskou právě proto, aby zůstalo těsto nadýchané a nepřišli jsme o námi vytvořený sníh. Výsledkem by tedy mělo být těsto, ve kterém uvidíte bílé kousky sněhových polštářků. Mňam.

3
Hotovo

Pak už na pomazané pánvi, nebo v mém případě na palačinkovači, opékáme kolečka s menším průměrem, ale zato o něco vyšší. Zhruba 2 - 3 minutky než nám lívanec zezlátne z jedné strany, poté to samé ze strany druhé. Celá věda za texturou lívance je snadná. Kolik oleje na pánvi použijete, tím bude výraznější. Stačí klidně trocha oleje, rozetřít ubrouskem a budete mít jemný krajkovaný vzor.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zapečené penne se třemi druhy sýra v tomatové omáčce
další
Mrkvový dort s pekanovými ořechy
předchozí
Zapečené penne se třemi druhy sýra v tomatové omáčce
další
Mrkvový dort s pekanovými ořechy

Přidejte svůj komentář