0 0
Jablečný koláč s tvarohem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
320 g polohrubá mouka
200 g máslo
60 g cukr krupice
1 vejce
1 plná lžička prášek do pečiva
špetka sůl
Tvarohová vrstva
500 g měkký tvaroh
180 g bílý jogurt
50 g moučkový cukr
2 vejce
0,5 vanilkový pudink
vanilka
špetička sůl
Jablečná vrstva
5 jablka velká
skořice
z 0,5 citrónová šťáva
0,5 vanilkový pudink
A ještě
50 g mandle

Jablečný koláč s tvarohem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Místo mandlí můžeme použít také vlašské ořechy.

  • 90 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Tvarohová vrstva

  • Jablečná vrstva

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma 30 x 25 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme pokrájené změklé máslo a nakonec vejce. Umícháme pevné těsto, ideálně v kuchyňském robotu (je-li to nutné, přikápneme lžíci studené vody). Vytvarujeme silnější šišku a rozdělíme na dvě části. Jednu trošku větší, tu rozplácneme na placku, a druhou necháme ve tvaru šišky. Každou zvlášť zabalíme do mikroténu. Šišku vložíme na chvíli do mrazáku a placku do lednice.

2
Hotovo

Jablka omyjeme, loupeme, zbavíme semínek a nastrouháme na plátky. Nasypeme je do kastrolu, zakapeme citrónovou šťávou, zasypeme skořicí a zalijeme pudinkem rozmíchaným s půl deckou vody. Chvíli podusíme.

3
Hotovo

Do mísy vyklepneme tvaroh, jogurt, vejce a zasypeme cukrem, pudinkovým práškem, špetičkou soli a ovoníme vanilkou. Vyšleháme do hladkého krému.

4
Hotovo

Formu lehce vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem, který na koncích nastříhneme, aby nám do připravené formy hezky pasova. Z lednice vyndáme placku těsta a namačkáme na dno. Zalijeme tvarohovým krémem, na který rozvrstvíme podušená jablka. Poté vyndáme těsto z mrazáku a to na hrubém struhadle nastrouháme po celém povrchu koláče.

5
Hotovo

Rozsekáme mandle (ideálně v sekáčku) a posypeme jimi celý koláč. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 45 minut. Krájíme po úplném vychladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kotlety na hříbkách
další
Vegetariánský cuketový nákyp
předchozí
Kotlety na hříbkách
další
Vegetariánský cuketový nákyp

Přidejte svůj komentář