0 0
Zelňačka podle mojí maminky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g kysané zelí
6 ks brambory
1 ks kvalitná klobása
1 ks cibule
kmín
1 lžíce sladká paprika
sůl
máslo

Zelňačka podle mojí maminky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

Klobásy vyráběli už Sumerové. Jejich obliba a hlavně tvar tak dráždila církev, že první křesťanský římský císař Konstantin je dokonce zakázal konzumovat.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejprve dáme vařit nakrájené brambory s kmínem a necelou hrstí soli. Osobně krájím na hodně malé kousky, aby se to pak všechno lépe vlezlo na lžíci a nepadalo, necákalo kolem. Vodu z nálevu, ve kterém bylo zelí nevyléváme, ale slijeme do skleničky, bude se hodit. Rovnou dáme vařit na mírném ohni i brambory s trochou vody. Bude uvařené ve stejném čase jako brambory. Ty vaříme na skus.

2
Hotovo

Ve velkém hrnci orestujeme na másle nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Do hrnce přidáme pokrájenou klobásku a opékáme než začne prskat. Posypeme sladkou paprikou. Vsypeme scezené brambory a zelí. Teď přidáme nálev ze zelí, podlijeme cca 3/4 litrem vody a mícháme. Vaříme pod pokličkou ještě 10 minut a máme hotovo.

3
Hotovo

Teď to důležité: závisí jenom na vás, jaký bude konečný výsledek. Budete-li vařit delší dobu, uvolní se více chutě a prostoupí jídlem, tak to dělám já a vařím to i hodinu. Znáte to, odložená chutná ještě lépe, stačí uvařit, nechat vychladnout a odstát. Pokud jde o klobásku, já používam rád paprikovou ve spojení s česnekovou.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
Lilkový tataráček s toustíky
další
Kokosová raw roláda s jahodami

Přidejte svůj komentář