Ingredience
- 500 g kysané zelí
- 6 ks brambory
- 1 ks kvalitná klobása
- 1 ks cibule
- kmín
- 1 lžíce sladká paprika
- sůl
- máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejprve dáme vařit nakrájené brambory s kmínem a necelou hrstí soli. Osobně krájím na hodně malé kousky, aby se to pak všechno lépe vlezlo na lžíci a nepadalo, necákalo kolem. Vodu z nálevu, ve kterém bylo zelí nevyléváme, ale slijeme do skleničky, bude se hodit. Rovnou dáme vařit na mírném ohni i zelí s trochou vody. Bude uvařené ve stejném čase jako brambory. Ty vaříme na skus. |
2 Hotovo | Ve velkém hrnci orestujeme na másle nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Do hrnce přidáme pokrájenou klobásku a opékáme než začne prskat. Posypeme sladkou paprikou. Vsypeme scezené brambory a zelí. Teď přidáme nálev ze zelí, podlijeme cca 3/4 litrem vody a mícháme. Vaříme pod pokličkou ještě 10 minut a máme hotovo. |
3 Hotovo | Teď to důležité: závisí jenom na vás, jaký bude konečný výsledek. Budete-li vařit delší dobu, uvolní se více chutě a prostoupí jídlem, tak to dělám já a vařím to i hodinu. Znáte to, odložená chutná ještě lépe, stačí uvařit, nechat vychladnout a odstát. Pokud jde o klobásku, já používam rád paprikovou ve spojení s česnekovou. |
3 komentářů Schovat komentáře
Mám trochu bordel s těma bramborama v prvním odstavci 🙂 Asi tam má být i zelí? No, nicméně uvidíme jaká bude 🙂
Zdravime Iveto a diky! Doplnil jsem udaj o zeli a priznam se, ze recept jsem psal pri jezeni zelnacky a asi se mi z toho zamotala hlava 😉 Doufam, ze jste meli snedeno.
Ano, byla výborná 🙂 Díky za recept!