0 0
Hlíva na paprice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g čistých plodnic hlíva ústřičná
cca 120 ml voda
cca 2 lžíce tmavá sojová omáčka
1 cibule
1 červená paprika
1 stroužek česnek
1 lahůdková cibulka
1 lžička sladká paprika
1 lžička Gustin
dle chuti chilli vločky
Příloha
0,5 hrnku červená rýže
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hlíva na paprice

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Hlíva ústřičná detoxikuje tělo a pomáhá při pocitech únavy a vyčerpání.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme vlažnou vodou, pak doplníme dvěma hrnky vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka, cca 30 minut. Voda by se za tu dobu měla vstřebat.

2
Hotovo

Z trsů hlívy odkrájíme plodnice a nakrájíme je na proužky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno, papriku na kousky a lahůdkovou cibulku včetně zelené části na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na ní orestujeme dorůžova. Přihodíme hlívu a chvilku restujeme. Přisypeme nakrájenou papriku i sladkou papriku a dále pokračujeme v restování. Dochutíme sojovkou a chilli vločkami. Gustin rozmícháme ve vodě a vlijeme k hlívě. Dusíme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme lahůdkovou cibulku a už jen krátce prohřejeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Marmeláda z hroznového vína
další
Petrželové pyré a pstruh lososovitý
předchozí
Marmeláda z hroznového vína
další
Petrželové pyré a pstruh lososovitý

Přidejte svůj komentář