0 0
Tvarohová bábovka s citrónem a levandulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g tučný tvaroh
200 g máslo
190 g polohrubá mouka
110 g pohanková mouka
110 g cukr krupice
8 stonků květy levandule
4 ks vejce
1 ks citrón
1 ks prášek do pečiva
prášek, dřeň, aroma... vanilka
špetka sůl

Tvarohová bábovka s citrónem a levandulí

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Levandule pochází z latinského lavare – mýti se. Do těsta proto přidáme levanduli s citem, aby nám bábovka ve finále nepřipomínala spíš mýdlo :P

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli do pěny. Ideálně nám pomůže kuchyňský robot. Postupně zašleháme i žloutky. Přidáme tvaroh, vanilku a šťávu z celého citrónu. Máme-li bio citrón, přistrouháme i trošku kůry. Přimícháme odrané kvítky levandule a promícháme.

2
Hotovo

V jiné misce smícháme obě mouky s práškem do pečiva a následně postupně přisypáváme k tvarohovému těstu a už jen vařečkou smícháme dohromady.

3
Hotovo

Z bílků a špetičky soli ušleháme tuhý sníh, který postupně po částech velmi zlehka přimícháváme k těstu.

4
Hotovo

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a připravenou směs do ní přemístíme. Povrch uhladíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 45 minut. Povrch zezlátne a když do bábovky píchneme špejli, povrch musí zůstat po vytáhnutí suchý.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Ořechové houstičky s avokádem
další
Tvarohové knedlíky s jahodami

Přidejte svůj komentář