Ingredience
- 250 g tučný tvaroh
- 200 g máslo
- 190 g polohrubá mouka
- 110 g pohanková mouka
- 110 g cukr krupice
- 8 stonků květy levandule
- 4 ks vejce
- 1 ks citrón
- 1 ks prášek do pečiva
- prášek, dřeň, aroma... vanilka
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli do pěny. Ideálně nám pomůže kuchyňský robot. Postupně zašleháme i žloutky. Přidáme tvaroh, vanilku a šťávu z celého citrónu. Máme-li bio citrón, přistrouháme i trošku kůry. Přimícháme odrané kvítky levandule a promícháme. |
2 Hotovo | V jiné misce smícháme obě mouky s práškem do pečiva a následně postupně přisypáváme k tvarohovému těstu a už jen vařečkou smícháme dohromady. |
3 Hotovo | Z bílků a špetičky soli ušleháme tuhý sníh, který postupně po částech velmi zlehka přimícháváme k těstu. |
4 Hotovo | Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a připravenou směs do ní přemístíme. Povrch uhladíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 45 minut. Povrch zezlátne a když do bábovky píchneme špejli, povrch musí zůstat po vytáhnutí suchý. |