0 0
Papriky zapečené s krůtím masem a fetou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Náplň
500 g krůtí maso ze stehna
50 g zakysaná smetana
2 lžíce strouhanka
2 stroužky česnek
1 lžíce olivový olej
1 vejce
1 cibule malá
oregano
tymián
pepř
sůl
Omáčka
200 ml šlehačka
300 ml rajčatové pyré
5 bílá paprika větší
4 rajčata
tymián
oregano
chilli paprička
sůl
olivový olej
A ještě
80 g sýr Feta

Papriky zapečené s krůtím masem a fetou

Trendy:
  • Masožrout

K paprikám jsou skvělé plátky bagetky opečené na olivovém oleji anebo vařená rýže.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Náplň

  • Omáčka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Krůtí maso si buď sami umeleme spolu s česnekem a cibulí anebo použijeme již namleté, které smícháme s prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanou cibulí. Přidáme lžičku olivového oleje, zakysanou smetanu, vejce a promícháme. Okořeníme solí, pepřem, oreganem a tymiánem. Zahustíme strouhankou. Velmi pečlivě promísíme.

2
Hotovo

Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semínka. Masovou směs rozdělíme do půlek paprik. Do pekáčku kápneme trochu oleje, nalijeme do něj šlehačku a rajčatovou pasatu. Osolíme a promícháme. Papriky rozložíme do budoucí omáčky a kolem rozmístíme pokrájená rajčata.

3
Hotovo

Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme 20 minut. Mezitím nahrubo nastrouháme fetu. Upečené papriky posypeme sýrem a dopečeme ještě 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí vývar s celestýnskými nudlemi
další
Borůvkový kynutý koláč na plech
předchozí
Krůtí vývar s celestýnskými nudlemi
další
Borůvkový kynutý koláč na plech

Přidejte svůj komentář