Ingredience
Náplň
- 500 g krůtí masoze stehna
- 50 g zakysaná smetana
- 2 lžíce strouhanka
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce olivový olej
- 1 vejce
- 1 cibulemalá
- oregano
- tymián
- pepř
- sůl
Omáčka
- 200 ml šlehačka
- 300 ml rajčatové pyré
- 5 bílá paprikavětší
- 4 rajčata
- tymián
- oregano
- chilli paprička
- sůl
- olivový olej
A ještě
- 80 g sýr Feta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Krůtí maso si buď sami umeleme spolu s česnekem a cibulí anebo použijeme již namleté, které smícháme s prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanou cibulí. Přidáme lžičku olivového oleje, zakysanou smetanu, vejce a promícháme. Okořeníme solí, pepřem, oreganem a tymiánem. Zahustíme strouhankou. Velmi pečlivě promísíme. |
2 Hotovo | Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semínka. Masovou směs rozdělíme do půlek paprik. Do pekáčku kápneme trochu oleje, nalijeme do něj šlehačku a rajčatovou pasatu. Osolíme a promícháme. Papriky rozložíme do budoucí omáčky a kolem rozmístíme pokrájená rajčata. |
3 Hotovo | Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme 20 minut. Mezitím nahrubo nastrouháme fetu. Upečené papriky posypeme sýrem a dopečeme ještě 10 minut. |