0 0
Salát z bulguru

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Salát z bulguru

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Bulgur je máčený, předvařený, následně usušený a podrcený tvrdý druh pšenice. Tento proces z ní vykouzlí lehce stravitelnou a výživnou surovinu s oříškovou chutí.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Jako zálivku na bulgurový salát jsem použila domácí raw kečup.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bulgur propláchneme vodou, doplníme dvojnásobkem vody čisté, přidáme drobně nakrájený bujón a uvaříme dle návodu, cca 10 minut.

2
Hotovo

Česnek nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova na olivovém oleji. Mrkev nastrouháme nahrubo. Ostatní zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Vše nasypeme do mísy, přidáme kousky tuňáka bez oleje a promícháme.

3
Hotovo

Uvařený a lehce zchladlý bulgur zamícháme do zeleniny. Dochutíme solí, pepřem a chilli.

4
Hotovo

Jako zálivku můžeme použít domácí raw kečup nebo třeba zakysanku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Brokolicové krokety s bramborovou kaší
další
Špagety s hlívou ústřičnou

Přidejte svůj komentář