0 0
Brokolicové krokety s bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Krokety
300 g brokolice růžiček - 1 hlávka
100 g mozzarella strouhaná
90 g jemné vločky
2 ks vejce
2 stroužky česnek
2 lžíce hladká mouka
1 ks cibule
chilli koření
sůl
Bramborová kaše
6 ks brambory
30 g máslo
cca 1,5 dl mléko
sůl

Brokolicové krokety s bramborovou kaší

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Na bramborovou kaši můžeme použít jakýkoliv typ brambor, ale ne nové. Na ředění používáme výhradně teplé mléko. Ze studeného je kaše moc mazlavá.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krokety

  • Bramborová kaše

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Rozehřejeme si máslo a ohřejeme mléko.

2
Hotovo

Z uvařených brambor slijeme vodu a rozšťoucháme s máslem a mlékem. Dle chuti dosolíme.

3
Hotovo

Brokolici omyjeme, osušíme, odkrájíme růžičky a rozmixujeme je spolu s cibulí a česnekem v mixéru nebo v elektrickém sekáčku.

4
Hotovo

Brokollici přesypeme do misky a přidáme vejce, vločky, mozzarellu, koření, sůl a mouku. Řádně promícháme a necháme 10 minut odstát.

5
Hotovo

V malém kastrůlku rozpálíme vyšší vrstvu oleje, aby se při smažení krokety zcela ponořily. Pomocí dvou polévkových lžic tvarujeme z těsta krokety a smažíme dozlatova.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Stromboli – pizza závin
další
Salát z bulguru

Přidejte svůj komentář