0 0
Stromboli – pizza závin

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 balení těsto na pizzu nebo kynuté těsto
5 koleček šunka
5 plátků tvrdý sýr
4 plátky schwarzwaldská šunka
3 hrsti mozzarella strouhaná
hrst čerstvá bazalka
kečup
na posypání parmazán

Stromboli – pizza závin

Trendy:
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty

Swarzwaldská šunka je německá specialita. Prvotřídní vepřové maso se válí několik týdnů v marinádě z tajné směsi koření a pak se udí jedlovým dřevem při 25 st. C.

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Těsto na pizzu prodávají již rozválené na pečícím papíře. Použití je rychlé a bezpracné. A to se mi dneska zrovna moc hodilo. Samozřejmě si můžete připravit těsto na pizzu i domácí, recept je zde: https://www.snedeno.cz/recept/domaci-pizza/

2
Hotovo

Těsto i s papírem rozložíme na kuchyňskou desku. Potřeme kečupem a posypeme pokrájenou bazalkou. Na bližším okraji poklademe plátky šunky těstě vedle sebe tak, aby se trochu překrývaly. Do druhé řady vyskládáme tvrdý sýr a do třetí swarzwaldskou šunku. Vše posypeme strouhanou mozzarellou.

3
Hotovo

Pomocí papíru stočíme do závinu. Závin ostrým nožem nakrájíme asi na 6 cm tlusté kusy. Každý z těch kusů ještě rozřízneme šikmo, takže nám vznikne 12 malých sopek "Stromboli". I s papírem naše dílo přetáhneme na plech a kousky vyskládáme rovnou řeznou plochou dospod tak, aby byly kus od sebe.

4
Hotovo

Povrch posypeme strouhaným parmazánem a strčíme do trouby rozpálené na 180 st. C. Pečeme cca 15 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Raw kečup
další
Brokolicové krokety s bramborovou kaší

Přidejte svůj komentář