Ingredience
- 200 g mleté masomix hovězí a vepřové
- 150 g vařené rýženebo quinoi
- 50 g jemné vločky
- 50 g čerstvý sýr typu žervénebo ricotta
- 40 g rýžová mouka
- 1 ks vejcenebo zbylý bílek
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži uvaříme doměkka nebo použijeme zbytek z předchozího dne (příp. quinou). Zchladlou smícháme v míse s masem, vločkami, mouku, sýrem a vejcem. Necháme půl hodinky odstát. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem. Ze směsi lžičkou odebíráme kousky těsta, válíme kuličky a pak v dlaních rozplácneme. Klademe těsně vedle sebe na plech, protože už nenabydou. |
3 Hotovo | Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 20 minut. |