0 0
Pyré z pečených rajčat s parmazánovými krekry

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

100 g cizrna konzerva nebo uvařené
6 ks větší rajčata
1 palice česnek
1 lžička třtinový cukr
z 1/2 ks limetová šťáva
čerstvě mletý pepř
tymián
olivový olej
sůl
Na krekry
60 g parmazán

Pyré z pečených rajčat s parmazánovými krekry

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Tymián je pokrevní bratr naší mateřídoušky. Je to divoch a silák. Dokáže prý postavit na nohy i ty, kteří dál už nemohou.

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na krekry

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rajčata omyjeme, příčně překrojíme, pokapeme olejem, osolíme a na každou půlku položíme větvičku tymiánu. Palici česneku seřízneme vršek, osolíme, a také pokapeme olejem. Obojí upečeme v troubě.

2
Hotovo

Upečená rajčata oloupeme, odstraníme tymián a přendáme do vyšší nádoby. Upečené stroužky česneku vydlabeme a přihodíme k rajčatům. Přidáme i cizrnu, limetovou šťávu, cukr a pepř a umixujeme dohladka.

3
Hotovo

Sýr nastrouháme na jemném struhadle a na pečící papír jej nasypeme do tvaru několika trojúhelníků. Upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 170 st. C.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Čirůvky v bešamelu zapečené na bagetkách
další
Fazolová sekaná

Přidejte svůj komentář