• Snědeno.cz
  • Nápoje
  • Bylinné sirupy na domácí limonády – levandulový, mátový, bezový
0 0
Bylinné sirupy na domácí limonády – levandulový, mátový, bezový

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Univerzální základ
1 kg cukr krupice
1 l voda
20 g kyselina citrónová
alkohol vodka, hruškovice, meruňkovice
Bylinky
svazek levandule
svazek máta
30 květů bezinková květenství

Bylinné sirupy na domácí limonády – levandulový, mátový, bezový

Trendy:
  • Recepty pro děti

Domácí bylinný sirup s ledem, plátky citrónu a studenou vodou je ideální kombinace pro letní osvěžení.

  • Snadné

Ingredience

  • Univerzální základ

  • Bylinky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vodu svaříme s cukrem na sirup. Když se cukr zcela rozpustí, a voda mírně perlí, vsypeme kyselinu citrónovou a promícháme. Stáhneme z plotny a necháme trochu zchladnout.

2
Hotovo

Zvolené bylinky opláchneme a necháme osušit. Já osobně bezové květy nechám jen odstát na bílém plátně, aby utekl hmyz. Ponoříme do sirupu, přimáčkneme pod hladinu, přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin louhovat.

3
Hotovo

Pak si vyvaříme sklenice a víčka. A taky vroucí vodou opláchneme všechno nádobí, které přijde se sirupem do styku. To znamená cedník, trychtýř, naběračku a džbán. Na džbán položíme trychtýř s cedníkem, který vyložíme čistým plátýnkem nebo gázou. Sirup přecedíme do džbánu a pak jej přelijeme do připravených lahví. Do každé nakonec kápneme lžíci alkoholu pro dezinfekci. Víčka otřeme čistou utěrkou dosucha a lahve uzavřeme.

4
Hotovo

Tip pro levandulový sirup: sytě fialovou barvu získal přidáním hrsti sušených květů motýlího keře, které jsem si přivezla z Thajska.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jahodová marmeláda s citrónem
další
Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou
předchozí
Jahodová marmeláda s citrónem
další
Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou

Přidejte svůj komentář