0 0
Jahodová marmeláda s citrónem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1000 g jahody
350 g cukr krupice
1 Gelfix 3:1
z 1 ks citrónová šťáva

Jahodová marmeláda s citrónem

Jahody tvarem připomínají srdíčka. Není asi náhodou, že jsou vhodným ovocem právě pro lidi, kteří mají se srdíčkem potíže.

  • 35 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Množství na 4 střední skleničky.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jahody omyjeme, přendáme do kastrolu, rozmělníme šťouchadlem na brambory a dáme vařit na sporák (u plynového podložíme rozptylovací mřížkou). Odvážíme 350 g cukru. 2 lžíce z tohoto množství smícháme s Gelfixem. Když se jahody už asi 1 minutu vaří, vmícháme Gelfix s trochou cukru a vaříme další 2 minuty. Poté přimícháme cukr a citrónovou šťávu a za častého míchání vaříme ještě asi 3 minuty.

2
Hotovo

Mezitím si ve vroucí vodě vyvaříme skleničky a všechno nádobí, které přijde do kontaktu s jahodovou kaší. Pomocí širokého trychtýře a naběračky vařící skleničky jahodovou směsí plníme (pod jahodami stále lehounce přitápíme). Utěrkou otřeme okraje, nejdříve vlhkým rohem a pak suchým, dosucha otřeme i víčko a zavíčkujeme. Skleničku postavíme asi na 5 minut dnem vzhůru, aby se zatáhlo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí paličky s domácím zelím a bramborovými knedlíky
další
Bylinné sirupy na domácí limonády – levandulový, mátový, bezový
předchozí
Krůtí paličky s domácím zelím a bramborovými knedlíky
další
Bylinné sirupy na domácí limonády – levandulový, mátový, bezový

Přidejte svůj komentář