0 0
Kořeněná polévka z červené čočky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1000 ml zeleninový vývar osolený, nebo 2 bio bujóny
100 ml kokosové mléko
120 g červená čočka
1 větší mrkev
1 cibule
1 stroužek česnek
1 lžička strouhaný zázvor
1 lžička kari koření
olej
Krutony
chléb
olej

Kořeněná polévka z červené čočky

Trendy:
  • Vegetariánské

Použijeme osolený zeleninový vývar nebo 2 kostky zeleninového bio bujónu rozpuštěné v litru horké vody.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krutony

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kastrolu nalijeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět posekanou cibuli a česnek. Přidáme na kousky nakrájenou mrkev, zázvor a kari koření a ještě chvíli restujeme. Přihodíme propláchnutou čočku a zalijeme horkým vývarem. Vaříme cca 20 - 25 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem. Dle chuti dosolíme a zjemníme kokosovým mlékem.

2
Hotovo

V mezičase si připravíme krutony. Chleba nakrájíme na plátky a následně kostičky. Opečeme buď na pánvi na trošce oleje nebo nasucho v troubě anebo v horkovzdušné troubě.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Smoothie bowl
další
Kuřecí kousky s ananasem
předchozí
Smoothie bowl
další
Kuřecí kousky s ananasem

Přidejte svůj komentář