0 0
Kefírová bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 ml kefír
300 g polohrubá mouka
150 ml olej
100 g cukr krupice
60 g vlašské ořechy
40 g rozinky
3 vejce
1 prášek do pečiva
vanilka
špetka sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kefírová bábovka

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Kefír má silnější probiotické působení než jogurt a zároveň je antibakteriální.

  • 45 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce vyšleháme s cukrem, ideálně v kuchyňském robotu. Postupně přiléváme olej a našleháme v hladkou emulzi. Přidáme vanilku a sůl. Prášek do pečiva promícháme s moukou. Teď už necháme robota stranou a už jen stěrkou vmícháme kefír a mouku. Promísíme v hladké těsto a vmícháme rozinky a posekané ořechy.

2
Hotovo

Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy (silikonovou nevymazáváme) a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 minut. Po této době zkusíme zapíchnout do bábovky špejli. Pokud na ní neulpí žádné těsto, je hotovo. Bábovku necháme chvilku zchladnout a vyklopíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pečená kachní stehna
další
Kapustová krémová polévka
předchozí
Pečená kachní stehna
další
Kapustová krémová polévka

Přidejte svůj komentář