Ingredience
-
-
1 balení listové těsto
-
250 g mascarpone
-
200 g cuketa
-
100 g uzený losos
-
4 stroužky česnek
-
3 lžíce zakysaná smetana
-
2 ks vejce
-
2 ks lahůdková cibulka
-
2 lžíce šlehačka
-
2 lžíce čerstvý kopr
-
1 lžička lahůdkové sušené droždí
-
sůl
-
mletý pepř
-
olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1
Hotovo
|
Na troše oleje orestujeme česnek nakrájený na plátky spolu s tenkými plátky cukety a cibulky. V misce promícháme mascarpone se zakysankou, šlehačkou a koprem. Přidáme vejce, droždí, sůl, pepř a pořádně vyšleháme. |
2
Hotovo
|
Do koláčové formy rozprostřeme těsto i s papírem a z delší části kus uřízneme a nastavíme ho po straně (i s kusem pečícího papíru). Těsto prsty spojíme k sobě. Na dno koláče poskládáme zchladlou cuketu a polijeme smetanovou směsí. Povrch poklademe lososem natrhaným na kousky. Přečuhující okraje těsta ořízneme, znovu vyválíme a vykrájíme z nich tvary na ozdobení koláče. |
3
Hotovo
|
Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, přibližně 35 minut. |