0 0
Lososový koláč s cuketou a mascarpone

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 balení listové těsto
250 g mascarpone
200 g cuketa
100 g uzený losos
4 stroužky česnek
3 lžíce zakysaná smetana
2 ks vejce
2 ks lahůdková cibulka
2 lžíce šlehačka
2 lžíce čerstvý kopr
1 lžička lahůdkové sušené droždí
sůl
mletý pepř
olivový olej

Lososový koláč s cuketou a mascarpone

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Rychlý, výživný a velmi dobrý slaný koláč.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na troše oleje orestujeme česnek nakrájený na plátky spolu s tenkými plátky cukety a cibulky. V misce promícháme mascarpone se zakysankou, šlehačkou a koprem. Přidáme vejce, droždí, sůl, pepř a pořádně vyšleháme.

2
Hotovo

Do koláčové formy rozprostřeme těsto i s papírem a z delší části kus uřízneme a nastavíme ho po straně (i s kusem pečícího papíru). Těsto prsty spojíme k sobě. Na dno koláče poskládáme zchladlou cuketu a polijeme smetanovou směsí. Povrch poklademe lososem natrhaným na kousky. Přečuhující okraje těsta ořízneme, znovu vyválíme a vykrájíme z nich tvary na ozdobení koláče.

3
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, přibližně 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kefírové řezy
další
Krůtí medailonky s batátovými chipsy a máslovou zeleninou

Přidejte svůj komentář