0 0
Lívanečky z ovesné mouky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g zakysaná smetana
100 g jemné ovesné vločky
2 lžíce javorový sirup
2 vejce
1 lžička prášek do pečiva
sůl
kůra z bio citrónu
Jahodový přeliv
200 g zakysaná smetana
100 g jahody
3 lžíce javorový sirup

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lívanečky z ovesné mouky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Lívance a palačinky slaví
28. února svůj svátek
Mezinárodní den lívanců a palačinek :)

  • 40 min
  • Porcí: 16
  • Středně náročné

Ingredience

  • Jahodový přeliv

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vločky rozmixujeme v elektrickém sekáčku nebo mixéru. Promísíme s práškem do pečiva a špetkou soli. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prošleháme se zakysanou smetanou, trošičkou citrónové kůry a javorovým sirupem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke smetanové směsi přidáváme střídavě vločky a sníh a velmi zlehka promícháme.

2
Hotovo

Na nepřilnavé pánvi nebo palačinkovači rozehřejeme trochu oleje a smažíme na něm malé lívanečky.

3
Hotovo

Omyté a osušené jahody rozmixujeme s javorovým sirupem a pak promícháme se zakysanou smetanou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zapečené portobello s pancettou a gorgonzolou
další
Tataráček z pečeného celeru
předchozí
Zapečené portobello s pancettou a gorgonzolou
další
Tataráček z pečeného celeru

Přidejte svůj komentář