0 0
Zapečené portobello s pancettou a gorgonzolou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 velké žampióny Portobello
50 g pancetta
50 g Gorgonzola
10 g sýr parmazánového typu
2 stroužky česnek
2 vejce
1 cibule
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Salát
4 listy ledový salát
2 cherry rajčátka
1 lžíce olivový olej
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička javorový sirup
špetka sůl

Zapečené portobello s pancettou a gorgonzolou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Masité tmavé žampióny portobello jsou nejen dobré, ale také výživné a zdravé. Mimo jiné zpomalují stárnutí pleti :)

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na troše oleje. Přidáme pokrájenou pancettu a chvilku restujeme. Nožky žampiónů vylomíme z klobouků a nakrájíme na malé kousky. Také ty přidáme do směsi. Ještě chviličku opékáme a přidáme rozdrobenou gorgonzolu. Promícháme a naplníme klobouky žampiónů. Neplníme je úplně vrchovatě, aby na nich drželo po zapečení rozklepnuté vejce. Do dlaně si kápneme olej a potřeme jím zespodu klobouky žampiónů a položíme do pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme 12 minut.

2
Hotovo

Nastrouháme si trochu parmazánu. Předpečené houby vytáhneme z trouby a na každou z nich rozklepneme 1 vejce. Posypeme strouhaným sýrem a vrátíme do trouby na dalších 8 minut.

3
Hotovo

Mezitím si opláchneme a osušíme salát a rajčátka. Listy i rajčátka pokrájíme na kousky a dáme do misky. Ve skleničce smícháme olej s citrónovou šťávou, javorovým sirupem a solí. Přeliljeme přes salát.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Grilovaná žebírka
další
Lívanečky z ovesné mouky
předchozí
Grilovaná žebírka
další
Lívanečky z ovesné mouky

Přidejte svůj komentář