0 0
Paštika z kuřecích jater

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g kuřecí játra
100 ml šlehačka
150 g máslo
2 lžíce bourbon
2 větvičky tymián
1 šalotka
sůl
čerstvě mletý pepř
Na dokončení
50 g máslo
uzené mandle

Paštika z kuřecích jater

Trendy:
  • Masožrout

Z kuřecích jatýrek je paštika úplně nejjemnější.

  • 60 min
  • Snadné

Ingredience

  • Na dokončení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si důkladně očistíme jatýrka. Odstraníme cévky a všechny nežádoucí kousky. Šalotku nakrájíme na malé kousky a na kousku másla jí orestujeme dosklovata. Pak zakápneme bourbonem a necháme vysyčet. Přidáme játra a odraný tymián a pár minutek opékáme. Jatýrka by měla zůstat uvnitř růžová. Zalijeme šlehačkou a minutu povaříme. Pak směs přemístíme do choperu nebo mixéru a úplně rozmixujeme. Osolíme a opepříme. Po malých kousíčcích přidáváme zbylé máslo a stále mixujeme. Děláme to tak proto, aby se máslo do hmoty dobře zapracovalo a neoddělovalo se.

2
Hotovo

Pokud chceme mít jistotu, že je paštika opravdu úplně jemná, přepasírujeme jí přes cedník. Rozdělíme do mističek, posypeme posekanými uzenými mandličkami a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme ztuhnout v lednici. Zalitá máslem vydrží cca týden.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bílkový chlebíček s čokoládou
předchozí
Bílkový chlebíček s čokoládou

Přidejte svůj komentář