Ingredience
-
400 g směs hub
-
50 g slzovkapříp. kroupy
-
30 g máslo
-
2 stoužky česnek
-
2 rozvětvené snítky tymián
-
2 lžíce sojová omáčka
-
1 ks cibule
-
cca 1,5 dl bílé víno
-
cca 1 dl šlehačka
-
čerstvě mletý pepř
-
sůl
-
muškátový oříšek
-
olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1
Hotovo
|
Slzovku namočíme na hodinku do studené vody, pak vodu slijeme a slzovku uvaříme s trochou soli doměkka. Hotovou scedíme. |
2
Hotovo
|
Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, dosklovata orestujeme cibuli s plátky česneku, přihodíme tymián i s větvičkami a přimícháme houby. Osolíme, opepříme a restujeme, až začnou houby vonět a trošičku zlátnout a vypaří se všechna tekutina. V této fázi přilijeme víno a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Když se víno vydusí, vyndáme snítky koření, přilijeme šlehačku a ještě chvilku zahříváme. Šlehačka začne houstnout. Úplně nakonec necháme v houbách rozpustit máslo. Poté je přendáme do sekáčku nebo mixéru. Případně do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zvlášť a nahrubo pomixujeme uvařenou slzovku. |
3
Hotovo
|
Podáváme s pečivem nebo knäckebroatem. |