1 0
Houbová paštika

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g směs hub
50 g slzovka příp. kroupy
30 g máslo
2 stoužky česnek
2 rozvětvené snítky tymián
2 lžíce sojová omáčka
1 ks cibule
cca 1,5 dl bílé víno
cca 1 dl šlehačka
čerstvě mletý pepř
sůl
muškátový oříšek
olivový olej

Houbová paštika

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Slzovka je údajně nejstarší pěstovanou obilovinou na světě. Baštili jí ve starém Epyptě, Řecku nebo Palestině. Nejen, že má poetický pseudonym "bílá perla Východu", ale navíc je až podezřele megazdravá :D

  • 70 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Slzovku namočíme na hodinku do studené vody, pak vodu slijeme a slzovku uvaříme s trochou soli doměkka. Hotovou scedíme.

2
Hotovo

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, dosklovata orestujeme cibuli s plátky česneku, přihodíme tymián i s větvičkami a přimícháme houby. Osolíme, opepříme a restujeme, až začnou houby vonět a trošičku zlátnout a vypaří se všechna tekutina. V této fázi přilijeme víno a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Když se víno vydusí, vyndáme snítky koření, přilijeme šlehačku a ještě chvilku zahříváme. Šlehačka začne houstnout. Úplně nakonec necháme v houbách rozpustit máslo. Poté je přendáme do sekáčku nebo mixéru. Případně do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zvlášť a nahrubo pomixujeme uvařenou slzovku.

3
Hotovo

Podáváme s pečivem nebo knäckebroatem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Brokolicová polévka
další
Pohankové knedlíky se zelím z červené řepy

Přidejte svůj komentář