0 0
Brokolicový nákyp

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g brokolice
70 g parmazán
40 g mandle
25 g hrubá krupice
5 ks rajčata
4 ks vejce
3 ks česnek
1 ks cibule
1 lžička prášek do pečiva
1/3 lžičky strouhaný muškátový oříšek
čerstvě mletý pepř
sůl
sypké polévkové bio koření
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brokolicový nákyp

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ve 14. století byli v Itálii mandle považovány za záruku spokojeného manželství.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brokolici omyjeme, natrháme na růžičky a rozmixujeme nahrubo v mixéru. Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata nařízneme, také spaříme vroucí vodou, oloupeme, přepůlíme a odstraníme semínka. Zbytek rozkrájíme na kousky. Do zapékací misky nalijeme trošku oleje, na kterém orestujeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Rozmixovanou brokolici dáme do mísy, přidáme orestovanou cibuli s česnekem, jemně posekané mandle, rajčata, osolíme, okořeníme a přimícháme krupici s práškem.

2
Hotovo

Vejce rozklepneme tak, že oddělíme žloutky od bílků. Žloutky zamícháme do brokolice a z bílků ušleháme sníh, který nakonec také lehce vmícháme do připravené směsi. Vylijeme do pekáčku, kde jsme předtím restovali cibuli a zůstal vymaštěný. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 170 st. C na cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Barevná omeleta
další
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
předchozí
Barevná omeleta
další
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem

Přidejte svůj komentář