0 0
Hovězí tex-mex

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g mleté hovězí maso
250 g červené fazole
250 g rajčatová passata
250 ml hovězí vývar nebo 1 hovězí bio bujón rozpuštěný v horké vodě
5 sušená rajčata
3 rajčata
3 stroužky česnek
2 jarní cibulka
2 kostičky hořká čokoláda
1 cibule
1 lžíce sladká paprika
1 lžička Chipotle vločky
0,5 lžičky drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Příloha
1,5 hrnku rýže
sůl
5 rajčata
5 lžic zakysaná smetana

Hovězí tex-mex

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Maso koupíte buď pomleté anebo pomelete doma. Volím druhou možnost a koupila jsem hovězí krk.

  • 50 min
  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Umeleme maso, pokrájíme cibuli, česnek a sušená rajčata. V malém kastrolku přivedeme k varu vodu a spaříme v ní rajčata čerstvá. Sloupneme slupku a odstraníme bubáky. Pak je pokrájíme na kousky. Na kousky nakrájíme také jarní cibulku, včetně zelené části. Fazole slijeme a propláchneme vodou. Pokud nemáme hovězí vývar, ve čtvrt litru horké vody rozpustíme bio bujón.

2
Hotovo

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Když začnou lehce zlátnout, přidáme maso a zasypeme kořením. Restujeme a vařečkou oddělujeme kousky masa od sebe. Když začne maso chytat barvu, zalijeme horkým vývarem a rajčatovou passatou. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut. Poté přidáme pokrájená sušená i čerstvá rajčata, opět zakryjeme a dusíme dalších cca 8 minut. Potom přidáme fazole, jarní cibulku a čokoládu, dle chuti dosolíme a ještě 5 minut zahříváme.

3
Hotovo

V mezičase si několikrát propláchneme rýži. V kastrolku jí doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka, cca 12 minut.

4
Hotovo

Rajčata omyjeme, osušíme a příčně překrojíme na půlky. Řeznou stranou je položíme na rozpálenou suchou pánev a z této strany rychle opečeme.

5
Hotovo

Maso na talířích ozdobíme zakysanou smetanou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brokolicový nákyp
další
Kořeněný banánový chlebíček
předchozí
Brokolicový nákyp
další
Kořeněný banánový chlebíček

Přidejte svůj komentář