0 0
Vepřové plátky s cibulovou omáčkou a rösti

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Plátky
600 g vepřová plec
400 g cibule
30 g máslo
8 lístků šalvěj
3 větvičky tymián
1 dl bílé víno
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce zeleninový bio bujon sypký
chilli koření
1 lžička třtinový cukr
olej
Rösti
500 g brambory
1 lžíce bramborový škrob
sůl
olej

Vepřové plátky s cibulovou omáčkou a rösti

Trendy:
  • Masožrout

Rösti jsou čistokrevní Švýcaři. Kdysi dávno bývali vydatnou snídaní horalů a zemědělců. Jsou to malé bramboráčky z hrubě strouhaných brambor.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Plátky

  • Rösti

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli rozkrájíme na proužky a nasypeme jí do pekáčku na trochu oleje. Přidáme cukr a za občasného míchání orestujeme dozlatova.

2
Hotovo

Mezitím si nakrájíme maso na plátky a lehounce naklepeme paličkou. Z obou stran plátky poprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran zprudka krátce opečeme. Jestliže ještě není cibule dostatečně zlatá, uschováme plátky na hlubokém talíři, přikrytém pokličkou. Do výpeku na pánvi přidáme asi 1,5 dl vody a povaříme.

3
Hotovo

Orestovanou cibuli podlijeme vínem a necháme vydusit. Přidáme omyté bylinky, bujónovou kostku, chilli a opečené plátky masa. Přelijeme povařeným výpekem. Přiklopíme pokličkou nebo alobalem a v troubě při 180 st. C zapečeme 30 minut. Poté odklopíme, maso obrátíme a nepřikryté opékáme ještě asi 25 minut.

4
Hotovo

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přendáme je do cedníku a necháme pár minut vykapat. Poté ještě rukou vymačkáme. Přendáme zpět do misky, přisypeme škrob a sůl, promícháme a polévkovou lžící tvoříme placičky na teflonovou pánev, na které jsme rozpálili trochu oleje. Z obou stran opečeme dozlatova.

5
Hotovo

Hotové maso opět přendáme na hluboký talíř, který přiklopíme pokličkou. Opečenou cibuli přendáme do menšího kastrůlku, přilijeme trošku vody a rozmixujeme dohladka. Můžeme dochutit solí a citrónovou šťávou, případně troškou sójové omáčky. Ještě minutku povaříme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Domácí pizza
další
Quiche s modrým sýrem

Přidejte svůj komentář