0 0
Domácí pizza

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
500 g hladká mouka
250 ml vlažná voda
10 g sůl
5 lžic olivový olej
1,5 lžičky droždí sušené
špetička cukr
A ještě
200 g omáčka na pizzu
100 g šunka
4 ks rajčata
2 ks mozzarella
hrst čerstvá bazalka

Domácí pizza

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti

Pizza má domovinu v italské Neapoli. Když se zeptáte Neapolitána, jak správně jíst tuto pochoutku, určitě vám řekne,
že rukama :D

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažné vody nasypeme droždí a špetičku cukru. Do mísy nasypeme mouku, přilijeme rozpuštěné droždí, osolíme a přikápneme olej. Zaděláme pružné, vláčné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části a z každé rozválíme na pečícím papíru placku. Pomůžeme si i dlaněmi.

2
Hotovo

Placky namažeme rajčatovou omáčkou a obložíme šunkou, kterou jsme nakrájeli na menší kusy. Rajčata nakrájíme na plátky a ty ještě na půlky a poklademe je na šunku. Mozzarellu rozkrájíme na tenké plátky a bazalku nakrájíme na kousky. Bazalkou posypeme rajčata a na ně rozložíme mozzarellu.

3
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 15 minut.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Salát z quinoi
další
Vepřové plátky s cibulovou omáčkou a rösti

Přidejte svůj komentář