Ingredience
Těsto
- 500 g hladká mouka
- 250 ml vlažná voda
- 10 g sůl
- 5 lžic olivový olej
- 1,5 lžičky droždí sušené
- špetička cukr
A ještě
- 200 g omáčka na pizzu
- 100 g šunka
- 4 ks rajčata
- 2 ks mozzarella
- hrst čerstvá bazalka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do vlažné vody nasypeme droždí a špetičku cukru. Do mísy nasypeme mouku, přilijeme rozpuštěné droždí, osolíme a přikápneme olej. Zaděláme pružné, vláčné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části a z každé rozválíme na pečícím papíru placku. Pomůžeme si i dlaněmi. |
2 Hotovo | Placky namažeme rajčatovou omáčkou a obložíme šunkou, kterou jsme nakrájeli na menší kusy. Rajčata nakrájíme na plátky a ty ještě na půlky a poklademe je na šunku. Mozzarellu rozkrájíme na tenké plátky a bazalku nakrájíme na kousky. Bazalkou posypeme rajčata a na ně rozložíme mozzarellu. |
3 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C dozlatova, cca 10 minut. |