0 0
Jasmínová rýže

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 hrnek jasmínová rýže
1,5 hrnku voda
sůl

Jasmínová rýže

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty

Jasmínová rýže se pěstuje převážně na severu Thajska, kde jí místní klima a půda propůjčují její krásnou vůni.

  • 15 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme chladnou vodou. Nakonec vodu slijeme, do rýže nalijeme jeden a půl násobek vody čisté, osolíme a dáme vařit pod pokličkou na rozptylovač plamene (máme-li sporátk na plyn). Nejdříve na silný oheň a když se začne rýže vařit, plamen zmírníme a dovaříme doměkka, cca 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Mátové raw bonbóny
další
Pikantní vegetariánská směs s batátovými kroketami

Přidejte svůj komentář