0 0
Pikantní vegetariánská směs s batátovými kroketami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Vege-směs
210 ml rajčatové pyré
150 g Ďobáčky
2 stroužky česnek
2 ks kyselá okurka
1 ks cibule
1 ks lahůdková cibulka
kus pórek
pár lístků čerstvá bazalka
chilli koření
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Krokety
1 ks větší batáta
1 ks vejce
dle potřeby cizrnová mouka
citrónová šťáva
sůl
řepkový olej

Pikantní vegetariánská směs s batátovými kroketami

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Batáty jsou ideální surovinou pro lidi, kteří jsou pod náporem stresu.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Vege-směs

  • Krokety

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si v troubě upečeme batátu doměkka. Zabere to cca 30 minut při 180 st. C. Upečenou necháme zchladnout, abychom ji udrželi v ruce. Oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. Přidáme vejce, citrónovou šťávu, sůl a dle potřeby cizrnovou mouku. Zpracujeme těsto, ze kterého půjdou ukoulet krokety. Rozpálíme si vyšší hladinu oleje v malém kastrůlku a krokety v něm opečeme dozlatova.

2
Hotovo

Česnek, pórek, papriku a cibulku nakrájíme na kousky. Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme papriku, pórek a rozbalené, pokrájené Ďobáčky. Minutku opékáme a zalijeme rajčatovým pyré, opepříme, přidáme chilli koření, posekanou bazalku a na kolečka nakrájenou okurku. Dle chuti osolíme a ještě asi 2 minuty necháme probublat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jasmínová rýže
další
Parmazánové košíčky se salátem ze sušených rajčátek
předchozí
Jasmínová rýže
další
Parmazánové košíčky se salátem ze sušených rajčátek

Přidejte svůj komentář