0 0
Pečený česnek s domácí bagetkou a rajčatovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Bageta
400 g polohrubá mouka může být i napůl s celozrnnou
250 ml mléko
1 lžička med
3/4 lžičky sůl
1/2 lžičky cukr krupice
1/3 kostky droždí
Pečený česnek
8 velkých hlaviček česnek
1 lžíce med
1 lžíce olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Salát
8 ks sušená rajčata
6 ks rajčata
2 ks jarní cibulka
balzamico
hladkolistá petrželka
sůl

Pečený česnek s domácí bagetkou a rajčatovým salátem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

V čínské medicíně se česnek používá k posílení imunity. Vybíráme si ale česnek český, nejlépe narůžovělý, ten má větší grády.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Bageta

  • Pečený česnek

  • Salát

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme chvilku stát. Smícháme mouku se solí, přilijeme vzešlý kvásek a přidáme i med a zpracujeme těsto. Přibližně 45 minut necháme kynout. Následně rozdělíme na 4 části a ty vyválíme na 4 válečky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem, šikmo několikrát nařízneme zubatým nožem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut dokynout. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 20 minut.

2
Hotovo

Česneky očistíme a odrojíme jim stonkové části tak, abychom zakrojili vrchní dílky všech stroužků. V mističce smícháme olej s medem, solí a pepřem a tuto směs navrstvíme na paličky česneku. Každý zvlášť zabalíme do alobalu. Pečeme při 180 st. C cca 30 minut. Pak alobal zvrchu odkryjeme a dopečeme dozlatova.

3
Hotovo

Rajčata čerstvá i sušená nakrájíme na kousky. Přidáme pokrájenou cibulku, petrželku, přidáme trochu oleje ze sušených rajčat a balzamico. Osolíme a promícháme.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Citrusová limonáda
další
Cuketové zelí s bramborovým knedlíkem a tempehovými výpečky

Přidejte svůj komentář