• Snědeno.cz
  • Oběd
  • Cuketové zelí s bramborovým knedlíkem a tempehovými výpečky
0 0
Cuketové zelí s bramborovým knedlíkem a tempehovými výpečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Cuketové zelí
2 střední ks cuketa
4 kuličky nové koření
2 ks bobkový list
1 ks cibule
1 dl bílé víno
jablečný ocet
cukr krupice
kmín
sůl
Bramborové knedlíky
500 g vařené brambory
150 g hrubá mouka
100 g hrubá krupice
1 ks vejce
1 lžíce olej
sůl
Tempehové výpečky
1 ks uzený tempeh
1 ks cibule
3 lžíce sojová omáčka
2 stroužky česnek
1 lžíce kukuřičný škrob
voda
olej
čerstvě mletý pepř
chilli koření
olej

Cuketové zelí s bramborovým knedlíkem a tempehovými výpečky

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Cukety vybíráme menší, které
se nemusí loupat a odstraňovat semínka. Za prvé je s nimi míň práce a za druhé jsou chutnější a stravitelnější.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Cuketové zelí

  • Bramborové knedlíky

  • Tempehové výpečky

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce, necháme chvíli zchladnout a ještě teplé oloupeme. Dáme si vařit osolenou vodu na knedlíky.

2
Hotovo

Brambory prolisujeme lisem na brambory nebo nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme krupicí, moukou a solí. Přidáme vejce a olej a zpracujeme těsto. Nejlíp to jde na kuchyňské desce. Pracujeme rukama hezky svižně, protože když se do bramborového těsta přidá sůl, velmi rychle řídne. Musí to jít zkrátka ráz na ráz :) . Z těsta utvoříme váleček o průměru cca 6 - 7 cm a nakrájíme ho na 3 kusy. Vzniknou nám 3 knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.

3
Hotovo

Po této době jeden knedlík vylovíme, překrojíme jej bílou nití a zkontrolujeme, jestli je uvnitř uvařený. Pokud ne, minutku dvě jim přidáme.

4
Hotovo

V mezičase si připravíme cuketové zelí. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cukr, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme cuketu, zalijeme vínem, osolíme, okmínujeme, přidáme nové koření, bobkový list, zakápneme octem a dusíme. Chuť případně doladíme cukrem, solí, octem.

5
Hotovo

Taky si připravíme tempehové výpečky. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji dorůžova. Přisypeme tempeh nakrájený na kostičky a ještě chvíli restujeme. Okořeníme pepřem a chilli kořením. Ve skleničce smícháme sojovku se škrobem a vodou a směs přilijeme k tempehu. Asi minutku mícháme a stáhneme z plotny.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pečený česnek s domácí bagetkou a rajčatovým salátem
další
Vegetariánská kari směs s rýží

Přidejte svůj komentář