0 0
Tvarohové ovocné knedlíky s mákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 g ve staniolu měkký tvaroh
200 g polohrubá mouka
20 g máslo
1 vejce
0,5 lžičky prášek do pečiva
špetka sůl
A ještě
15 slívy
mák mletý
moučkový cukr
máslo

Tvarohové ovocné knedlíky s mákem

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Při koulení knedlíků se snažíme o co nejmenší vrstvu těsta, aby byly hodně ovocné.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z mouky, tvarohu, vejce, změklého másla, soli a prášku do pečiva připravíme vláčné těsto. Robot nám práci značně usnadní. Hotové těsto zabalíme do mikroténu a necháme v lednici asi hodinku odpočinout.

2
Hotovo

Na desce kuchyňské linky z těsta uválíme váleček. Odkrajujeme kousky, které rozmáčkneme na placičku, naplníme slívou nebo jiným pevným ovocem a v dlaních uválíme knedlík. Hezky pevně, aby těsto na ovoci drželo. Pokud je těsto lepivé, podsypáváme moukou. Konzistence závisí na tom, jaký tvaroh si přineseme domů.

3
Hotovo

Knedlíky vaříme v páře nebo ve vroucí vodě přibližně 10-12 minut. Délka vaření závisí na zvoleném ovoci.

4
Hotovo

Na talířích sypeme mletým mákem, cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Sýrová pomazánka
další
Mrkvové veganské sušenky
předchozí
Sýrová pomazánka
další
Mrkvové veganské sušenky

Přidejte svůj komentář