0 0
Horká čokoláda s levandulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 ml plnotučné mléko
250 ml šlehačka
100 g hořká čokoláda
100 g mléčná čokoláda
2 lžičky sušená květy levandule
vanilka

Horká čokoláda s levandulí

Trendy:
  • Recepty pro děti

Horká čokoláda pochází od amerických Indiánů, kteří jí údajně používali jako afrodiziakum.

  • 15 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mléko smícháme se šlehačkou a levandulí a na mírném plameni přivedeme těsně k varu. Pokud máme plynový sporák, použijeme rozptylovač plamene. Během zahřívání několikrát promícháme. Potom necháme mléčnou směs trošku zchladnout a přecedíme. Do mléka rozlámeme obě čokolády a přidáme vanilku. Opět zahříváme a mícháme metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí. Hotovou čokoládu rozlijeme do malých šálků a podáváme teplou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou a ořechy
další
Vepřová panenka Wellington
předchozí
Tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou a ořechy
další
Vepřová panenka Wellington

Přidejte svůj komentář