0 0
Horká čokoláda s levandulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Horká čokoláda s levandulí

Postup přípravy

Sdílet

Na 4-5 porcí budeme potřebovat:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 250 ml šlehačky 30%
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 g mléčné čokolády
  • 3-4 lžičky sušené levandule
  • 3 kapky vanilkové esence

Postup:

Mléko smícháme se šlehačkou a levandulí a na mírném plameni přivedeme těsně k varu. Pokud máme plynový sporák, použijeme rozptylovač plamene. Během zahřívání několikrát promícháme. Potom necháme mléčnou směs trošku zchladnout a přecedíme. Do mléka rozlámeme obě čokolády a přikápneme esenci. Opět zahříváme a mícháme metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí. Hotovou čokoládu rozlijeme do malých šálků a podáváme teplou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vepřová panenka s jablky, ciderem a calvadosem
další
Krůtí kari
předchozí
Vepřová panenka s jablky, ciderem a calvadosem
další
Krůtí kari

Přidejte svůj komentář