0 0
Horká čokoláda s levandulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Horká čokoláda s levandulí

    Postup přípravy

    Na 4-5 porcí budeme potřebovat:

    • 250 ml plnotučného mléka
    • 250 ml šlehačky 30%
    • 100 g hořké čokolády
    • 100 g mléčné čokolády
    • 3-4 lžičky sušené levandule
    • 3 kapky vanilkové esence

    Postup:

    Mléko smícháme se šlehačkou a levandulí a na mírném plameni přivedeme těsně k varu. Pokud máme plynový sporák, použijeme rozptylovač plamene. Během zahřívání několikrát promícháme. Potom necháme mléčnou směs trošku zchladnout a přecedíme. Do mléka rozlámeme obě čokolády a přikápneme esenci. Opět zahříváme a mícháme metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí. Hotovou čokoládu rozlijeme do malých šálků a podáváme teplou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vepřová panenka s jablky, ciderem a calvadosem
    další
    Krůtí kari

    Přidejte svůj komentář