0 0
Hrušková kaše s pohankou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 ks hrušky
70 g kešu natural
50 g pohanka lámanka
50 ml bílé víno
5 lžic javorový sirup
dle potřeby citrónová šťáva
špetka sůl
Na ozdobu
fíky
maliny
borůvky

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrušková kaše s pohankou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pohanka je nacpaná k prasknutí rutinem, který brání naopak našim cévkám aby praskaly. Škoda, že se během věků v tichosti vytratila z kuchyní, protože byla velkým hitem našich pra pra předků.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pohanku propláchneme a namočíme do vody. Kešu oříšky taky namočíme. Obojí necháme ležet asi hodinku. Pohanku následně pár minut povaříme se špetkou soli. Vodu, kterou pohanka nevcucne, vylijeme.

2
Hotovo

Hrušky oloupeme, nakrájíme na kostky, zakapeme javorovým sirupem a vínem a přikryjeme pokličkou. Za častého míchání udusíme doměkka.

3
Hotovo

Podušené hrušky, uvařenou pohanku a slité kešu rozmixujeme na kaši. Pokud jsou hrušky chuťově nevýrazné, dochutíme citrónovou šťávou. Ozdobíme ovocem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kynuté houskové knedlíky
další
Masové sušenky pro pejsky
předchozí
Kynuté houskové knedlíky
další
Masové sušenky pro pejsky

Přidejte svůj komentář