0 0
Polévka z medvědího česneku se ztraceným vejcem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

cca 80 listů medvědí česnek
5 stroužků česnek
3 ks brambory
2 ks zeleninový bio bujón nebo zeleninový vývar
1 ks cibule
čerstvě mletý pepř
olej
4 ks vejce
sůl

Polévka z medvědího česneku se ztraceným vejcem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Na ztracená vejce používáme výhradně vejce čerstvá, která mají ještě pevný bílek.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a také pokrájíme na kousky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme, dokud nezačne chytat lehce zlatavou barvu. Pak přihodíme brambory a zalijeme asi litrem a čtvrt vroucí vody. Přihodíme bujóny, opepříme a povaříme přibližně 15 minut, dokud nezměknou brambory.

2
Hotovo

Polévku stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Přihodíme medvědí česnek a ještě chvíli mixujeme. Dále už nevaříme.

3
Hotovo

V mezičase si nachystáme ztracená vejce. V kastrolu přivedem k mírnému varu osolenou vodu. Vejce rozklepneme postupně po jednom do mističky. Lžící uděláme uprostřed kastrolu vír a do jeho středu opatrně zvrhneme vajíčko a 3 minuty povaříme. Tento postup opakujeme s každým vejcem. Práci si můžeme urychlit tím, že budeme pracovat najednou ve dvou kastrůlcích.

4
Hotovo

Tento recept byl připraven exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Medvědí česnek v oleji
další
Jehněčí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Přidejte svůj komentář