0 0
Zeleninový salát s černou čočkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
9 cherry rajčátka
3 listy ledový salát
1 ks žlutá paprika
1 ks mrkev
1 ks lahůdková cibulka
1/2 salátová okurka
Zálivka
3 lžíce olivový olej
1 lžíce med
z 1/2 citrónu citrónová šťáva
špetka sůl
Čočka
100 g čočka Beluga

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleninový salát s černou čočkou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pro svá drobná, chutná zrnka je čočka Beluga nazývána kaviárem mezi luštěninami.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Zálivka

  • Čočka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Černou čočku propláchneme a na hodinu namočíme do chladné vody. Potom vodu vyměníme a čočku uvaříme doměkka. Bude to trvat něco kolem 25 minut. Ke konci vaření čočku osolíme. Černá čočka je skvělá, protože se nerozváří a drží si svůj tvar.

2
Hotovo

Zeleninu opláchneme, salátové listy natrháme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata přepůlíme, papriku nakrájíme na kousky a mrkev škrabkou naškrábeme kus na plátky a kus nastrouháme. Cibulku nakrájíme na kousky.

3
Hotovo

Z oleje, citrónové šťávy, medu a soli vidličkou vyšleháme zálivku. Zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme vařenou čočkou a přelijeme zálivkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pravý francouzský toast
další
RAW chlebové placičky
předchozí
Pravý francouzský toast
další
RAW chlebové placičky

Přidejte svůj komentář