0 0
Fazolová polévka se zeleninou a klobásou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
700 ml osolený zeleninový vývar nebo 2 bio zeleninové bujóny
250 g uvařené červené fazole
150 g rajčatová passata
80 g zelené fazolky
80 g mražená kukuřice
3 brambory
3 stroužky česnek
2 bobkový list
2 větvičky tymián
2 lžíce hladká mouka
1 mrkev
1 červená paprika
1 kvalitní klobása
1 cibule
1 lžíce uzená paprika
1 lžíce sladká paprika
1 lžička pálivá paprika
čerstvě mletý pepř
olej

Fazolová polévka se zeleninou a klobásou

Pro zkrácení doby přípravy můžeme použít fazole konzervované.

  • 140 min
  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Vyměníme vodu, a vaříme do změknutí, může to trvat i déle než hodinu. Pro lepší stravitelnost je vhodné vařit fazole s kouskem mořské řasy. Pokud nás tlačí čas, klidně sáhneme po fazolích z konzervy.

2
Hotovo

Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje, rozehřejeme a nasypeme do něj posekanou cibulku. Restujeme při střední teplotě dosklovata. Pak přisypeme pokrájenou klobásu a necháme trochu vysmažit. Přihodíme nadrobno pokrájené brambory a a mrkem a promícháme. Okořeníme všemi druhy papriky a necháme rozvonět. Zasypeme moukou a promícháme. Jen maličkou chvilku opékáme, aby se paprika nepřipálila a zalijeme vývarem nebo vodou s rozpuštěným bujónem.

3
Hotovo

Přidáme bobkový list, omyté větvičky tymiánu, uvařené fazole a drobně pokrájenou papriku. Povaříme 15 minut. Přilijeme rajčatovou passatu, přisypeme pokrájené fazolky a kukuřici, dle chuti opepříme, případně dosolíme a povaříme dalších 8 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Chilli lanýže s pomerančovou kůrou
další
Růžičková kapusta v bešamelu
předchozí
Chilli lanýže s pomerančovou kůrou
další
Růžičková kapusta v bešamelu

Přidejte svůj komentář