0 0
Risotto s hráškovým pyré a restovaným česnekem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Rýže
400 g rýže Arborio
60 g mražený hrášek
50 g máslo
40 g parmazán
3 stroužky česnek
2,5 kostky zeleninový bio bujón příp. 3/4 l vývaru
1,5 dl bílé víno
1 ks cibule
olivový olej
Hráškové pyré
250 g mražený hrášek
0,5 kostky zeleninový bio bujón
0,5 dl bílé víno
Na ozdobení
4 stroužky česnek
hrst bazalka
olivový olej
parmazán

Risotto s hráškovým pyré a restovaným česnekem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

I když je zelený hrášek a zelený hrách jedna a ta samá rostlina, jedno je zelenina a druhé luštěnina. Mladý hrášek má více vitamínů a sušený hrách víc minerálních látek.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Rýže

  • Hráškové pyré

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdříve si svaříme bujónové kostky s 8 dl litru vody. Cibuli nakrájíme najemno a česnek na plátky. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme za častého míchání zesklovatět spolu s česnekem. Přisypeme suchou rýži a lehce orestujeme, aby se celá obalila olejem a zatáhla se. Potom přilijeme bílé víno a za stálého míchání vydusíme. Potom vždy zalijeme 2 naběračkami vývaru, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Rýži je třeba velmi často míchat. Opakujeme až do stavu, kdy je rýže krémová, ale pevná na skus. Tehdy přidáme máslo, nastrouhaný sýr, mražený hrášek a hráškové pyré a důkladně promícháme.

2
Hotovo

Hráškové pyré si v mezičase připravíme následovně: v kastrolku přivedeme k varu 1,5 dl vody s půl kostky bujónu a trošičkou bílého vína. Přisypeme hrášek a dvě minuty povaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem a ve správnou dobu vlijeme do risotta.

3
Hotovo

Na olivovém oleji orestujeme dorůžova na plátky nakrájený česnek s nahrubo natrhanými bazalkovými listy.

4
Hotovo

Risotto rozdělíme na talíře, ozdobíme orestovaným česnekem s bazalkou a sýrovými hoblinami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Jablečný štrůdl s mandlemi
další
Vláčné vločkové koláčky s ovocem

Přidejte svůj komentář