3 0
Pomalu pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
800 g libový vepřový bůček s kostí nebo bez
3 stroužek česneku
1 cibule
kmín
pepř
sůl
Zelí
1 sklenice sterilizované bílé zelí
1 malá cibule
olej
cukr
sůl
kmín
Bramborové knedlíky
500 g vařené brambory
100 g hrubá krupice
150 g hrubá mouka
1 vejce
1 lžíce olej
sůl

Pomalu pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

Tuk je prý nositelem chuti. Pokud si dáte práci s pomalu pečeným bůčkem, čekají vás chuťové orgie.

  • 4 hodiny
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Zelí

  • Bramborové knedlíky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bůček omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme ostrým nožem na kostičky, osolíme, okmínujeme, opepříme a do vytvořených zářezů zasadíme na plátky nakrájený česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a obsypeme jí maso v zapékací misce. Podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby vyhřáté na 150 st. C. Pečeme takto dvě hodiny, potom pokličku sundáme a dopečeme zbývající dvě hodiny. Během pečení obrátíme, aby bylo maso rovnoměrně opečené. Průběžně poléváme vypečenou šťávou. Dle potřeby případně přilijeme trošku vody.

2
Hotovo

Ze zelí slijeme vodu do skleničky. V kastrolu zpěníme na troše oleje cibuli a zelí k ní přidáme. Okmínujeme. Podlijeme trošičkou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme. Po chvilce ochutnáme. Dle chuti přidáme sůl, cukr nebo vodu ze zelí.

3
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zasypeme krupicí, moukou a solí, přidáme vejce a olej a zpracujeme těsto. Z těsta vyválíme 3 knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě cca 18 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Domácí ravioly plněné pancettou a ricottou
další
Makovec se švestkami
předchozí
Domácí ravioly plněné pancettou a ricottou
další
Makovec se švestkami

2 komentářů Schovat komentáře

Už se peče, nejsem kuchař, ale zámečník já bych tam osobně přidal třeba mletou papriku, ale pojedu přesně podle receptu

Dobrý den, Tomáši, to mě těší, že Vás zaujal můj recept. Klidně experimentujte a přidejte papriku 🙂 Dejte vědět jak se povedlo a jak chutnalo 🙂 Hezký den si užijte. Miriam

Přidejte svůj komentář