2 0
Pomalu pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Maso
800 g libový vepřový bůček s kostí nebo bez
3 stroužek česneku
1 cibule
kmín
pepř
sůl
Zelí
1 sklenice sterilizované bílé zelí
1 malá cibule
olej
cukr
sůl
kmín
Bramborové knedlíky
500 g vařené brambory
100 g hrubá krupice
150 g hrubá mouka
1 vejce
1 lžíce olej
sůl

Pomalu pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

Tuk je prý nositelem chuti. Pokud si dáte práci s pomalu pečeným bůčkem, čekají vás chuťové orgie.

  • 4 hodiny
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Zelí

  • Bramborové knedlíky

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bůček omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme ostrým nožem na kostičky, osolíme, okmínujeme, opepříme a do vytvořených zářezů zasadíme na plátky nakrájený česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a obsypeme jí maso v zapékací misce. Podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby vyhřáté na 150 st. C. Pečeme takto dvě hodiny, potom pokličku sundáme a dopečeme zbývající dvě hodiny. Během pečení obrátíme, aby bylo maso rovnoměrně opečené. Průběžně poléváme vypečenou šťávou. Dle potřeby případně přilijeme trošku vody.

2
Hotovo

Ze zelí slijeme vodu do skleničky. V kastrolu zpěníme na troše oleje cibuli a zelí k ní přidáme. Okmínujeme. Podlijeme trošičkou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme. Po chvilce ochutnáme. Dle chuti přidáme sůl, cukr nebo vodu ze zelí.

3
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zasypeme krupicí, moukou a solí, přidáme vejce a olej a zpracujeme těsto. Z těsta vyválíme 3 knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě cca 18 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Párty špízy s mletým masem
další
Makovec se švestkami

Přidejte svůj komentář