0 0
Tvarohový nákyp s jahodami a levandulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Forma 30 x 18 cm
500 g měkký tvaroh
300 g jahody
100 g hrubá mouka
80 g třtinový cukr
50 g máslo
4 ks vejce
2 lžíce citrónová šťáva
cca 1 dl šlehačka jej v případě, že máme hustý tvaroh
květy levandule
hrst mandlové lupínky
1/2 prášek do pečiva
špetka sůl

Tvarohový nákyp s jahodami a levandulí

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Vegetariánské

Levandule je zklidňující a hojivá bylinka. Uklidňuje naše trávení
i unavenou mysl.

  • 45 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Forma 30 x 18 cm

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V mixéru utřeme cukr se žloutky a povoleným máslem. Přimícháme citrónovou šťávu, sůl, tvaroh a mouku s práškem do pečiva. Z bílků a špetičky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi.

2
Hotovo

Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní přendáme a uhladíme do krajů. Jahody překrájíme na půlky a narovnáme na těsto. Prstem je zamáčkneme do těsta a posypeme levandulí. Mandlovými lupínky posypeme povrch nákypu.

3
Hotovo

Pekáček přikryjeme alobalem a zapečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 170 st. C. Poté alobal sundáme a dopečeme ještě cca 25 minut.

4
Hotovo

Nákyp necháme chviličku vydýchnout a rozdělíme na porce. Na talířích můžeme pokapat tekutým medem nebo javorovým sirupem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Brokolicový koláč z listového těsta
další
Hrachová kaše

Přidejte svůj komentář