0 0
Mac ‚n‘ cheese

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g chlazené těstoviny nebo 380 g sušených
sůl
Omáčka
500 ml mléko
300 g čedar oranžový
100 ml šlehačka
40 g máslo
20 g hladká mouka
0,5 lžičky Chipotle vločky

Mac ‚n‘ cheese

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Hotové těstoviny můžeme nasypat do zapékací misky, posypat trochou sýra a rychle ožehnout pod rozpáleným grilem.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Omáčka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a vsypeme do něj mouku. Promícháme a usmažíme světle zlatavou, voňavou jíšku. Přisypeme Chipotle a přilijeme mléko se šlehačkou. Na střední teplotu a za stálého promíchávání metličkou svaříme, až začne bešamel houstnout. Nakonec vmícháme nastouhaný čedar a mícháme, až se rozpustí.

2
Hotovo

V mezičase uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Uvařené scedíme a těstoviny nasypeme do sýrové omáčky. Promícháme a podáváme.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 2 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Polévka ze zeleniny a červené čočky
další
Tvarohový nákyp s jahodami a levandulí
předchozí
Polévka ze zeleniny a červené čočky
další
Tvarohový nákyp s jahodami a levandulí

Přidejte svůj komentář