0 0
Šunkofleky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g těstoviny flíčky
500 g uzené maso tepelně zpracované - rolovaná plec, moravké uzené...
4 ks vejce
3 stroužky česnek
2 ks cibule
mletý pepř
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Šunkofleky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty

Podle názvu „schinkenflecken“ bych typovala, že šunkofleky pochází z Německa nebo Rakouska. Ale těstoviny jako takové nejsou asi ani vynález Italů, avšak pochází pravděpodobně z Afriky.

  • 40 min
  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente dle návodu. Nejraději máme typické flíčky.

2
Hotovo

Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujememe ve velké pánvi na oleji. Až začně mírně chytat zlatou barvu přidáme pokrájené maso a ještě chvíli společně opékáme. Do velké mísy přesypeme uvařené, slité těstoviny. Přidáme orestované maso a zalijeme vejci rozšlehanými s trochou soli a čerstvě drceným pepřem. Důkladně promícháme, přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 st. C asi na 10 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme dalších asi 20 minut, dokud povrch flíčků nebude opečený dozlatova. Opečánky jsou totiž úplně to nejlepší.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Masové koule s rajčatovou šťávou
další
Rajčatový dip
předchozí
Masové koule s rajčatovou šťávou
další
Rajčatový dip

Přidejte svůj komentář