Šunkofleky

0 0
Šunkofleky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

600 g těstoviny flíčky
500 g uzené maso libové
4 ks vejce
3 stroužky česnek
2 ks cibule
mletý pepř
sůl

Co myslíte, odkud původně pocházejí šunkofleky? Osobně bych podle názvu „schinkenflecken“ typovala Německo nebo Rakousko, ale těstoviny asi nejsou jejich tradičním výrobkem. Bůhví, jestli jsou tradičním výrobkem Italů. Domněnky o původu prvních těstovin se různí. Dost možná, že se těstoviny poprvé objevily v Africe.

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Uzené maso vaříme vcelku asi 1 a půl hodiny. Poté maso vylovíme, necháme zchladnout a pokrájíme na malé kousky. Nebo koupíme uzenou krkovici vcelku, již tepelně upravenou.

2
Hotovo

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente dle návodu.

3
Hotovo

Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujememe ve velké pánvi na oleji. Až začně mírně chytat zlatou barvu, přidáme pokrájené maso a ještě chvíli společně opékáme. Do velké mísy přesypeme uvařené, slité těstoviny. Přidáme orestované maso a zalijeme vejci rozšlehanými s trochou soli a čerstvě drceným pepřem. Důkladně promícháme, přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 st. C asi na 10 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme dalších asi 15-20 minut, dokud povrch flíčků nebude opečený dozlatova. Opečánky jsou totiž úplně to nejlepší.

4
Hotovo

Tip:
V současné době už klasické fleky moc nefrčí, ale ujišťuji vás, že právě z nich je tohle jídlo absolutně nejlepší.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Masové koule s rajčatovou šťávou
další
Květákové placičky pečené v troubě

Přidejte svůj komentář